hits

Ernas dugnad = høyere sjukefravær

kommentarer

Dermed gikk utgiftene til sjukepenger i været. Og det er Høyre/Frp-regjeringa som tråkker på gasspedalen.

JELØY RADIO HOTELL: Stedet der våre fremste politikere fører meningsløse forhandlinger. Foto: Jeløy Radio Hotell.

Regjeringsforhandlingene på Jeløy er i utgangspunktet en farse. Her er jeg hundre prosent på linje med Carl I. Hagen: Hva i all verden er vitsen med å få minipartiet Venstre inn i regjering, når resultatet uansett blir en mindretallsregjering?

Når Venstre-leder Skei Grande mener hun vil skape «ein rausar, grønnar og meir sosialliberal» regjering, veit alle som følger bare bitte litte grann med i norsk politikk at det er spill for galleriet. Skei Grande brukte hele valgkampen til å banke inn dette budskapet: «En stemme på Venstre er ikke en stemme på Frp!»

Nå er det plutselig Siv Jensen som skal være samarbeidspartner i en rausere og grønnere regjering. Forstå det den som kan? Nei, dette kan ingen andre enn Skei Grande og (kanskje) Ola Elvestuen forstå.

Men i går kom det faktisk noe som kan kalles konkret politikk ut fra sirkuset utafor Moss. NTB: «Borgerlig enighet om inkluderingsdugnad.» Og hva består enigheten i?

«Vår visjon er et samfunn der alle kan delta», sier Erna Solberg. Mer spesifikt - flyktninger og funksjonshemmede er gruppene som i første omgang skal «inn i arbeidslivet; terskelen skal senkes.»

Det er ikke mye denne regjeringa gjør som har min støtte, men her er jeg helt på linje med Erna, Siv &Trine. For all del - senk terskelen for å få funksjonshemmede og flyktninger inn i arbeidslivet. Men da må man også ta konsekvensen med på kjøpet.

Enkelt sagt: Tror «sonderingspartnerne» at flere funksjonshemmede og flyktninger i arbeidslivet vil få utgiftene til sjukepenger ned?

Det kan se ut som et dumt spørsmål, men er ment i aller største alvor. Hvis regjeringa får det som den vil - at funksjonshemmede og flyktninger får en større plass i arbeidslivet - ja, så vil den nødvendige konsekvens være at utgiftene til sjukepenger øker. Man behøver slett ikke være lege for å skjønne dette.

Men dette har initiativtakerne garantert glemt, den dagen de sitter i Dagsnytt 18 og beklager seg over at «det fins ingen fornuftig forklaring på at folk er sykere her i landet enn for eksempel i Sverige».

Nei vel.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar