hits

Familien: «Frode er ingen spion!» Nei vel.

kommentarer En kommentar

FRODE BERG: Arrestert i Russland, mistenkt for spionasje til fordel for Norge og USA. FFoto: iFinnmark/Amund Trellevik

For å få svar på om en person er spion eller ei - går man da til nærmeste familie for å finne svaret?

Den 62 år gamle pensjonisten Frode Berg er arrestert i Russland. Sikta for spionasje til fordel for Norge og USA. Jeg har ingen formening om hvorvidt Berg har agert som spion. Men dette veit jeg: Norge/USA har sine spioner i Russland. Liksom russerne har sine spioner i Norge. Som et slags sannhetsvitne, anbefaler jeg på det sterkeste John Le Carrés foreløpig siste roman.

Når nyhetsbildet her hjemme i døgn etter døgn preges av at Bergs familie mener han umulig kan ha vært spion - da er det grunn til å steile.

Jeg mener ganske mye om Treholt-saken, men tenk deg dette scenarioet: Dagen etter at Arne Treholt ble arrestert, oppsøker TV 2 eller VG den arrestertes far, Thorstein. Ser du for deg overskriften?

«Thorstein Treholt: - Min sønn kan umulig ha vært spion!»

Alle skjønner hvor håpløst dette er. Hvis du skal leite etter sannheten om hvorvidt en person er spion eller ei, er den nære familien det absolutt siste stedet du skal søke svar. Hva tror desken i TV 2 og VG (og en del andre medier) at brødre og søsken skal si? «Jeg har lenge hatt mistanke om at Frode holdt på med lyssky virksomhet!»?

Som sagt: Verken undertegnede, VG eller TV 2 har den ringeste anelse om sannheten bak arrestasjonen av Frode Berg - og det er aktverdig å jakte  sannheten. Men man er ikke forplikta til å opptre som idiot underveis.

 

Ã?n kommentar

Jan

25.12.2017 kl.06:29

Så inntil Frode Berg har fått en rettferdig dom i Russland, bør avisene avstå fra å intervjue noen i familien eller andre som muligens ikke er helt objektive? Eller bør de kanskje sensurere bort familiens synspunkter angående skyldspørsmålet?

Mente du det samme angående intervjuer med familien til Tjostolv Moland og Joshua French? Var media helt idiot som intervjuet familiene?

Jeg skal ikke si hvem jeg synes er idiot ...

Skriv en ny kommentar