Arbeiderpartiet i spagaten

Jonas Gahr Støre lovet en «tydelig opposisjon». Det ser dårlig ut - for Arbeiderpartiet står i spagaten.

TONE TELLEVIK DAHL: På kollisjonskurs med sin sjef - uten å innrømme det. Foto: Wikipedia

Det var pinlig å høre byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) i Politisk kvarter i dag. Hun skulle forsvare at Ap i Oslo har gått inn for kameraovervåking på de mest utsatte skolene. Konfrontert med at hennes sjef, byrådsleder Raymond Johansen kategorisk avviste dette tiltaket for tre uker siden, ble hun - ja, Komiske Ali.

Det fins dessverre flere eksempler fra nyere norsk politikk på dette fenomenet, og det arter seg like lite sexy hver gang det oppstår.

Men for Arbeiderpartiet er dette et problem som strekker seg langt utover vingling i Oslos byråd. Arbeiderpartiet synes rett og slett å være ute av kontroll; de greier ikke å ta stilling til noe som helst av betydning.

  • Hva mener Arbeiderpartiet om forbudet mot atomvåpen? Ingenting. Det nærmeste partiledelsen kommer, er å henvise til at «i slike spørsmål er det regjeringen som bestemmer norsk politikk».
  • Hva mener Arbeiderpartiet om sosial dumping som beviselig pågår som følge av EØS-avtalen? «Uheldig, vi får se på saken.»
  • Hva mener Arbeiderpartiet om utvisninga av afghanske barn som fyller 18 år, og som således kastes ut av landet? «Vi stoler på regjeringen.»
  • Hva mener Arbeiderpartiet om forsvarspolitikken? For noen måneder siden inngikk de forlik med Høyre/Frp. Nå dilter de etter Senterpartiet.
  • Hva mener Arbeiderpartiet om kameraovervåking i skolegården? Ingenting. Eller i beste fall - to ting.

Snakk om tydelig opposisjon!

Takke meg til Sylvi Listhaug. Hun er vanskelig å misforstå.

 

10 kommentarer

Åge Fred Gram.

30.10.2017 kl.10:59

AP Støre har fått svarte per.Oljeprisen stiger og pengene strømmer inn i statskassen.Folk har fått skatte lette og pengene strømmer inn på kontoene.Den Blå - blå Regjeringen har til de grader lyktes.

Trond

30.10.2017 kl.11:07

Arbeiderpartiet er ikke lengre arbeidernes parti. Kun i navnet. De er de ikke arbeidenes parti. IAP. Alt av disponible midler går til de som ikke er en del av arbeidslivet eller har vært en del av arbeidslivet. De bygger rett og slett ned fordelen av et stykke arbeid. Bare se på Oslo. Der det er stor yrkesdeltagelse skal de nå fjerne undervisning slik at der det ikke er like stor yrkesdeltagelse skal få mer. Man kjøper bolig i øst og vest på skattebetalernes regning slik at de som kunne hatt råd til å bo i Oslo ikke lengre klarer det og dermed får lengre reisevei. Det er ingen naturlighet at hvis du ikke jobber skal du stå først i køen til å bo sentralt. Det burde vært tvert i mot. AP er ikke lengre et sosialistisk parti. Det er et sosialparti. I samme gate som SV. Ergo står sentrum åpen. De 2 partiene som har arbeidernes interesser øverst er SP og FrP. Rart hvordan alle rettigheter har blitt en hemsko for AP.

AldriMerAP

30.10.2017 kl.11:08

At AP er både for og i mot det meste er ingen nyhet, de har lang fartstid som både og parti. AP-politikere som av forskjellige grunner ikke har sjanser for avansement i partiets hierarki blir brukt i alle disse sammenhenger. Jan Bøhler er vel det mest fremtredende eksemplet på en nyttig "idiot" innen AP. Fyren vet nok selv at han ikke har annen nytte enn og brukes til dobbeltkommunikasjon. Tellevik Dahl er kanskje en løs kanon, men med partiets lange historie som både og parti skal man ikke se bort i fra at hennes utspill er klarert med ledelsen. Stemmekveget til AP bryr seg ikke uansett, de er hjernevasket til å stemme på autopilot. Det er partiledelsen veldig klar over og trenger derfor ikke å ta noen standpunkt i saker som kan fraskyve eller tiltrekke tenkende velgere.

Halvard

30.10.2017 kl.11:39

Det er ille å se hvor arrogante representanter for byrådet i Oslo opptrer. Boligskandale, egen parkeringskjeller for "eliten" etc.

Selvinnsikt og selvkritikk er mangelvare.

Hvordan de har opptrått ved kjøp av boliger i Oslo er skremmende. Ingen respekt for folkets skattepenger.

Etter å ha innført eiendomsskatt på befolkningen.

Er de bare inkompetente?

megigjen

30.10.2017 kl.12:42

dette var det mest usammenhengende vås jeg har lest på lang tid, opplisting av gode ønsker; Mot atomvåpen, sosial dumping, "hva mener" AP med forsvarspolitikken??? hæ !? blabla, utrolig at du får spalteplass, men har du vært på TV så kommer media løpende med mikrofonstativet og 3 rangs kjendiser og rosabloggere, høye på seg selv, lirer av seg selvfølgeligheter som gir kred i miljøene de vanker. Dere skulle vært beskyttet mot dere selv

Erik

30.10.2017 kl.13:39

Dette er vel ikke noe å skrive hjem om, kun helt vanlig Ap-vingling som vi kjenner så godt...

ståle

30.10.2017 kl.17:02

Engang i tiden så ble det meste av tabber glattet over av en AP_partivennlig presse..

Men så kom internett og ødela alt for venstresiden og sannheten kommer fortløpende for en dag..:)

Odd Karlsen

30.10.2017 kl.17:03

Hill Jonas Gahr Støre, måtte han "lede" partiet i mange år til :-) Tåkefyrsten er en garantist for borgerlig regjering.

Og sammen med kron-eksempelet i Oslo er det for folk flest helt utenkelig med et grønn/gult/rødt styre på Stortinget av den grunn. Takk Oslo for at dere tar belastningen med å vise resten av Norge hvor galt det kan gå :-)

Så stå på, - vingel videre AP! :-)

CMS

30.10.2017 kl.20:26

Å ha et klart og tydelig mål, og like klart og tydelig budskap er populistisk må vite, og "folk flest" er ukultiverte og spiser Grandiosa (grøss), OG de liker Listhaug!

Men fra spøk til alvor: Dette er sånn det blir når folk ikke eier moralsk kompass...

Zeta G

31.10.2017 kl.07:10

AP er i full krise og det er en nådeløs og bitter maktkamp innad i partiet. De har mistet kontroll over våre meninger, siden deres venner og venninner i pressa ikke kan hjernevaske oss med partiets fortreffelighet takket være internett. Selv det AP-vennlige NRK mister tillit og seere.

I Oslo er AP i ferd med å gjøre livet til et helvete for de som bor der, og spesielt de som har dårlig råd fra før. Det er fordi AP legger seg flat for fundamentalistene i MDG og venstresidens SV og Rødt. De rødgrønne har sørget for at du må betale en hel måneds lønn for å bruke bilen til jobb, og nå skal de bygge 56 nye bomstasjoner midt i Oslo. Dette rammer folk med dårlig råd, mens de rike suser forbi og får regninga dekket av arbeidsgiver.

Og hver gang en rektor varsler om vold ute av kontroll så kommer en AP-politiker til NRK og skjeller vedkommende ut fordi han våger å "stigmatisere" våre nye landsmenn som bringer med seg voldskulturen til landet vårt.

Skriv en ny kommentar

hits