Gå oftere på kostymeball, Siv!

Det er sjelden Siv Jensen gjør så lite ugagn som når hun kler seg ut som indianer.

Foto: Skjermdump/Instagram

Noen ganger bekymrer det meg faktisk, at jeg tilhører den politisk korrekte venstresida. Reaksjonene på Siv Jensen i indianerdrakt har riktig nok vært varierende i innhold, men offentligheten sitter likevel igjen med inntrykk av at vår finansminister har «hånet en urbefolkning».

Sametingspresidenten kan tjene som illustrasjon. Hun kritiserer at «hun som er sjefen for pensjonsfondet i utlandet kler seg ut som hun har det moro med dem som faktisk lider under pengene vi tjener.»

Martine Aurdal i Dagbladet: «Når urfolk reagerer, bør vi andre ta reaksjonene på alvor. For dem har deres tradisjonelle drakter viktig betydning, å bære dem er å uttrykke stolthet over en lenge undertrykket kultur ... Minoriteten bør visst ha mer glimt i øyet, for retten til å bære andres folkedrakter på karneval står høyere i kurs enn retten til å kreve respekt for urfolks kulturelle uttrykk.»

Ærlig talt. Det er sannelig ikke rart at deler av venstresida ofte oppfattes som humørløse viktigperer. Det er liksom ikke måte på hvor mye politisk symbolikk det er mulig å legge i noe så ufarlig som et kostyme-stunt.

Ingen i verden kunne få meg til å kle meg i bunad på fullt alvor, men på kostymeball? Kanskje. Men om jeg da hadde valgt en bunad fra Lom eller Sjåk hadde jeg vel fått kritikk for å «håne de som er stolt av sin nasjonaldrakt»?

Det er liksom noe med at enkelte mennesker ikke kan gjøre noen verdens ting uten å bli hengt ut som idioter og/eller reaksjonære duster. Her i landet gjelder det i første omgang Siv Jensen og Sylvi Listhaug.

Jeg tenker meg et scenario: I forrige uke gikk Sylvi Listhaug til tungt angrep på alle som tar henne til inntekt for hatske ytringer og alle former for rasisme. Det hagla ikke akkurat inn med rosende meldinger fra venstresida. Jeg lurer på hva som ville skjedd hvis Listhaug hadde troppa opp i en demonstrasjon med én parole: "Nei til all rasisme!"

Det vil si - jeg lurer ikke på hva som ville skjedd. I stedet for å bli ønska velkommen, ville hun blitt møtt med ytringer som: «Du har ingen rett til å gå her! Det er jo du som gjødsler rasismen!»

Som det heter: Damn if you do it and damn if you don?t.

Folkens, slipp ned skuldra en smule. Om noen spør meg, burde vi heie på Siv Jensen på kostymeball så ofte som mulig. Utkledd som indianer, aboriginer eller same er hun pent nødt til å ta en pust i bakken i sitt daglige virke - som jo ganske mange av oss ikke heier på.

«Det er lov å være blid», sang Jens Book-Jensen. Nettopp. Det er lov å ha det litt gøy, også når man er Fremskrittspartipolitiker. Jeg kjenner faktisk ganske mange Frp'ere det er en sann svir å ta en øl med.

4 kommentarer

Bjarte

18.10.2017 kl.15:58

Det er vel ikke lenger lov å si indaner?

Det er jo rasitisk.

Skvatt

18.10.2017 kl.16:16

Flott or den politisk korrekte vinstresida at dei skjønar kva som er dei viktegaste sakjene og vêl å kjempa for dei istaden for andre sakjer. Her lyt sjølvaste Martine Aurdal vêre eit ljosande døme, av di ikkje noko er meir politisk korrekt enn å verte kreinka på vegne or andre. Gjennom attakande kreinkingar skapar me eit varmt og inkluderande samfunn. Og vetlevaksenheita åt vinstresida er det mest turvande settet å syna slike kreinkingar, heilt i tråd med verdiane åt det nye alvaret. Flott or båe Aurdal og sametingspresidenten at dei syner ytringsansvar på eit so ljosande sett. No torar nok korkje Jensen eller Listhaug syna andletet sitt på eit bel, tenkjer eg. Jau!

Jan

18.10.2017 kl.16:23

Torbjørn Egner sang en gang om en HOTTENTOTT i en barnesang, det ble det rabalder av. Kansje sametingspresidenten har en formening også om Egner. Hvorfor har vi et sameting og sametingspresident, vi har jo Monarki i Norge og Konge. Dette må være misbruk av tittel og makt og ikke et Monarki verdig,eller hva sametingspresident ?.

Nicci

18.10.2017 kl.16:24

Sjekk ut videoen av Martine Aurdal, I say no more.

https://www.youtube.com/watch?v=3jndGFuulek

Skriv en ny kommentar

hits