Om SV, Hege Storhaug - og toleranse

Bør Hege Storhaug få statsstøtte? Svaret er ja.

Ifølge Dagsavisen står statsstøtta til Human Rights Service (HRS) i fare hvis høstens valg ender med regjeringsskifte. Da er man inne på en farlig vei.

HRS er en sterkt innvandringskritisk «organisasjon» - et par mennesker og et kontor. Hege Storhaug og Rita Karlsen samler data om følgene av innvandring, og opptrer som talskvinner for et syn mange vil mene er ekstremt. De er også ekstremt islam-kritiske, noe som vel henger sammen - i hvert fall vil de sjøl mene det. Sylvi Listhaugs disipler? Mer enn som så, kanskje - det kan være liten tvil om at innvandrings- og integreringsministeren henter mye inspirasjon fra fruktene av HRS' arbeid.

Jeg deler ikke HRS' syn i innvandringsspørsmålet, langt i fra. Men er ikke vitsen med statsstøtte nettopp å sørge for at alternative stemmer får rimelige arbeidsvilkår? Sånn sett er det større grunn til å sette spørsmålstegn ved statsstøtta til for eksempel Antirasistisk senter - en bevegelse som uten tvil representerer en kompakt majoritet, en majoritet som blant annet inkluderer undertegnede. For en gangs skyld er jeg enig med flertallet. Hurra for meg!

Det er ikke overraskende at SV vil nekte HRS støtte. Partiet har en svært tvilsom praksis i dette henseende. Partileder Audun Lysbakken måtte i sin tid gå av som statsråd fordi han rundhånda delte ut penger til sin ungdomsorganisasjon som i og for seg dreiv prisverdig opplæring i nærkamp for jenter, i den hensikt å hindre overfallsvoldtekter. Poenget er at statsstøtte ikke kan være avhengig av hva slags virksomhet et til enhver tid skiftende flertall på Stortinget «liker».

SV har samme praksis når det kommer til religion. Partiet vil ikke gi statsstøtte til religiøse grupperinger som ikke deler SVs syn på likestilling. «Enten gir dere kvinner like rettigheter i styrene deres, eller så tar vi fra dere statsstøtta!»

Men dette er jo det stikk motsatte av toleranse. Det er intoleranse. Toleranse må jo innebære at man tolererer at andre kan ha andre meninger enn en sjøl. Jeg syns det er helt håpløst at konservative kristne fortsatt mener at kvinner bør tie i forsamlinger. Men jeg kan jo ikke nekte dem å mene det. Og Staten kan selvfølgelig ikke behandle dem økonomisk annerledes enn andre troende, med henvisning til at den kompakte majoritet ikke deler deres kvinnesyn.

Til Dagsavisen sier stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV): «Formålet med ordningen er å bidra til bedre integrering, ikke til aktører som sprer myter og konspirasjoner.»

Nettopp. Hvem er det som bestemmer hvem det er som sprer myter og konspirasjoner?

SV har historisk solide røtter i et liberalt samfunnssyn, der minoritetenes rettigheter skal ivaretas. Det var ikke akkurat datidas SV'ere som ville forby Jens Bjørneboes «Uten en tråd» eller Agnar Mykles «Sangen om den røde rubin». Det var ganske sikkert heller ikke tilfeldig at de døpte partiavisa «Orientering» - det handla om vidsyn, om å være åpen for alternative tanker og idéer.

Partiet burde snarest legge av seg tilløp til en autoritær praksis som innebærer å forskjellsbehandle organisasjoner og bevegelser som ikke deler partiets syn. Det kler rett og slett SV veldig dårlig.

 

46 kommentarer

OTG

31.07.2017 kl.13:17

Klassekampen har utspring fra AKP-ML på den ytre venstresiden - og får titalls millioner i pressestøtte og leses av en menighet. Det er en radikal avis med statlig støtterullator.

Venstresidens journalister sier at "Klassekampen skriver om ting andre aviser ikke skriver om". Hva betyr dette?

Det betyr vel at alle andre journalister ikke gjør jobben sin?

Kan Klassekampen få støtte kan HRS få støtte. Venstresiden skal ikke definere hvem som får støtte og hvem som støtes ut.

kris

31.07.2017 kl.13:21

Toleranse er å mene hva SV mener.

Det er vel noen som husker "jenteforsvaret"

https://www.nrk.no/norge/slik-fikk-jenteforsvaret-penger-1.8008368

Joakim Karlsen

31.07.2017 kl.13:28

Helt enig i Rønsens poeng. Hva er et demokrati uten ytringsfrihet? Forøvrig lever vi i en forestilling av et demokrati og ikke i et faktisk demokrati, det er min mening. Vi lever i et Orwellsk samfunn.

Antisosialist

31.07.2017 kl.13:28

Til og med svikefulle venstreekstremister kan ha en fornuftig og klar tamke fra tid til annen tydeligvis.

Ikke dårlig Arild.

Cecilie_M

31.07.2017 kl.13:30

Mer åpenhet og tolleranse snakkes det om blandt våre folkevalgte. Ta fra HRS og Storhaug støtten vil jo være som og skyte seg selv i foten sett i sammenheng med dette "mantra". Men ingen ting overasker meg i dagens Norge! Ytringsfriheten er på vikende front.

sverre

31.07.2017 kl.13:31

Enig, det er ikke spørsmål om enighet, men om arbeidsvilkår for ulike stemmer som er viktige for en saksorientert og god samfunnsdebatt. For/imot Storhaug er avsporing, eller verre, ensretting og dyrking av konsensus - en nasjonal folkesport i Norge.

Dipper

31.07.2017 kl.13:32

Hege Storhaug trenger all den økonomiske støtte hun kan få. Hvis hun mister støtte, må alle Muslimske organisasjoner også miste sin støtte.

Sverre

31.07.2017 kl.13:36

Det som forundrer meg, er at Rønsen klarer å ha en klar tanke når det gjelder ytrings- og tankefrihet - men flagger at han har et motsatt syn på innvandring enn HRS - noe som uvegerlig vil resultere i innskrenkninger i og av alle friheter vi nyter i Norge i dag.

Ingar Einar Fuglseth

31.07.2017 kl.13:38

ARS? Det er noen maktsyke hyklere. Rasisme er ikke greit, men ARS spiller på rasisme for å få både midler og goodwill. ARS er ensidig og mener at etniske norske aldri blir utsatt for rasisme. Og i så fall når det skjer noe så har det andre grunner og det kan unnskyldes.

(De har støtte fra Blitz også, som faktisk hadde besøk av Bhatti -noe de nekter for)

Rasisme er rasisme uansett. Og med rasisme da mener jeg det som ligger i ordets rette forstand, og ikke kritikk av kultur og religion.

På tide å åpne øynene litt og se hva organisasjonen driver med?

Pelle

31.07.2017 kl.13:46

I og for seg enig i at støtten til slike organisasjoner bør være politisk nøytral. Politikerne fra alle partier burde blitt enige om dette.

Denne regjeringen har doblet støtten til HRS, mens de har kuttet kraftig i støtten til andre organiasjoner - fra Natur og ungdom til 4H. FrP har tidligere gått inn for å fjerne all støtte til Antirasistisk senter (https://www.aftenposten.no/norge/Frp-truer-med-a-kutte-stotte-til-Antirasistisk-Senter-130712b.html), men de har vel ikke gjort det enda.

Vi kan ikke ha en situasjon der de høyrevridde partiene bruker bevilgninger for å styre de frivillige organiasjonene i en politisk retning, mens de venstrevridde er forståelsesfulle og demokratiske...

Mikkulv

31.07.2017 kl.13:48

Alle roper Brenn Heksene!!! Du tier, og er dermed intolerant.

Oladunk

31.07.2017 kl.13:48

Flott innlegg. Det er godt å se at selv om man ikke er enig med noen, så klarer man å ha to tanker i hodet. Å stenge for alle stemmer man ikke ønsker er veldig udemokratisk.

"I dissaprove of what you say, but will defend to the death your right to say it".

- Voltaire

Tom

31.07.2017 kl.13:48

Mitt største problem med ARS og lignende vaktbikkje-initiativ med livslinje fra statsstøtte bortsett fra den naive tillitsbaserte holdningen rundt det, er hvordan disse arbeidsplassene i feks ARS endrer opp.

De med stillinger finansiert gjennom statsstøtte forsvarer arbeidsplassens eksistensgrunnlag ved å lete fram og motvirke rasisme i samfunnet. De blir i prinsippet forpliktet til å finne rasisme for at stillingen ikke skal falle bort.

Gitt slike villkår vil man alltid finne rasisme, selv der den ikke faktisk eksisterer.

Jappe

31.07.2017 kl.13:52

Joda, vi trenger nok Hege Storhaug & co. Selv om jeg ikke er noen nesegrus fan av henne, så har hun enkelte gode poeng. Vi kunne sikkert også trengt SOS Rasisme, og dem var/er jeg heller ingen nesegrus fan av, men vi vet hva som skjedde..hm?

Kåre

31.07.2017 kl.13:55

HRS? Fysj, en "organisasjon" drevet av en lesbisk feminist som kjemper for muslimske kvinners rettigheter. Nei takk, den slags vil jeg ha meg frabedt!

31.07.2017 kl.13:56

SV er med sine antidemokratiske holdninger en fare for retten til å ha andre meninget enn Partiets syn. For å finne lignende holdninger, må vi sammenligne SV med de samme regimer som de i sin nærsynthet selv fordømmer. De som synes demokrati og ytringsfrihet er viktige verdier, som er verdt å ta vare på og beskytte, må for all del ikke gi sin stemme til SV - en gjeng med akademiske fanatikere med lite grep om virkeligheten.

Reznov

31.07.2017 kl.14:07

Ta fra dem støtten. Alle som maner opp til hat, forskjell og fiendtlighet burde blitt buret inne! HRS støtter homolobbyen.

bjørn bråthen

31.07.2017 kl.14:10

HRS og Hege Storhaug er en viktigs stemme i samfunnsdebatten og den stemmen trenger vi, men ikke overrasket over SV, de vil vel helst stoppe all diskusjon som går på tvers av dette partiets meninger og mål. SV minner meg om kommunisme og totalitære regimer.

Kritisk

31.07.2017 kl.14:11

Det er god grunn til å sette pressestøtten i et kritisk lys. Hvem mottar pressestøtte?

Det aller meste går til venstresidens media med Amedia som største mottaker. Og at venstresiden med SV i front vil innskrenke ytringsfriheten overrasker ingen. SV og venstresiden har lang tradisjon med å mobbe og hetse alle som sier venstresiden imot. Derfor klarte ikke SV å bekjempe mobbing og trakassering i løpet av 8 års regjering.

Mobbing av meningsmotstandere er limet som holder venstresiden sammen.

31.07.2017 kl.14:13

Spørsmålet er faktisk om vi nordmenn skal finne oss i at vår frihet blir fratatt oss, at våre jenter skal risikere å bli voldtatt, at vi må ha massemønstring av politi på arrangementer som Norway Cup, at vi skal finne oss i at gatene blir murt igjen på festdager som 17.mai, at innvandrerungdom brenner biler i Oslos gater, at menn må utestenges fra håndballtreninger, fordi det har blitt et yndet sted for "menn av utenlandsk opprinnelse", at vi må fotfølge våre tenåringsjenter til og fra arrangementer på grunn av disse berikende tilskuddene vi har sagt ja til å hjelep? Vi trenger vaktbikkja Hege Storhaug i aller høgste grad!

Ryddegutt

31.07.2017 kl.14:16

Antirasistisk senter bruker sin statsstøtte til å arbeide for at HRS skal miste sin statsstøtte:

"Og selvfølgelig leder for Antirasistisk senter Rune Berglund Steen, som tilbrakte forrige uke med å hevde at FN stiller spørsmål ved HRS´eksistens og statsstøtte, når det i realiteten dreier seg om en rapport han og ARS selv har skrevet og så oversendt FNs rasediskrimineringskomité for at de skal fremføre den. Til tross for et ganske romslig budsjett hadde man tydeligvis ikke råd til å føre sine private politiske kamper for egen regning, så de fikk altså 200.000 offentlige kroner for å skrive sin helt egen FN-rapport."

https://www.rights.no/2015/08/nrks-uhildede-journalistikk/

Ellers er statsforvaltningen så infisert av venstresiden at det snart ikke spiller noen rolle hvem som blir valgt inn i Stortinget. Vi burde innføre det amerikanske systemet der hele administrasjonen skiftes ut etter et valgnederlag:

"HRS fikk akkurat en interessant telefon fra en journalist. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har i en hemmelig rapport til Justisdepartementet, visstnok levert i fjor vår, foreslått at HRS mister statstøtten. "

https://www.rights.no/2017/03/hemmelig-rapport-legg-ned-hrs/

Gaunil

31.07.2017 kl.14:18

Endelig en sosialist med egne tanker og meninger. A-media har snart fått monopol på pressestøtte omkring i hele landet. Skal vi først ha statsstøtte så må den komme alle meninger tilgode. Helt enig med Rønsen.

ANDRE' W HARILA

31.07.2017 kl.14:24

För var jeg frper.Jeg stod så fast på det at jeg skrev på veggen på min jobb hva jeg stod for,og også sa hva jeg stod for höyt ,uten problem.Jeg tror fremdeles på ytringsfrihet

men det må også väre lov å tenke etter. JEG tror også enda

på at et virkelig demokrati er når folket stemmer over enhver sak ,en politiker gör ,för han gör noe.Den politiske leder.President,statsminister. Dette ser jeg er direkte demokrati,som også er demokrati.Det nytter ikke å si at : Vi er staten når Staten er Stalin,som en som bestemmer. Jeg tror Jesus må vise meg resten här. Jeg tror også at Gud sier ,at vi skall be for alle ,ja be,som Jesus sier.

Hvem som har rett ,ser jeg uten å tvinge det på deg er Gud i Bibelen. Ut fra hva jeg selv ser, er også billig mat viktig for meg som er fattig. Derfor tror jeg om alle vill det samme at om det virkelige frie marked ,Den Virkelige Frie Markedsökonomi får styre ,hvor de som selger så billlig mat ,som mulig og annet og alt av unödvendige avgifter , er tatt bort ,og hvor du må selge kvalitet ,for å overleve , er mulig da om alle vill det samme.Dette ser jeg i mitt hode er mulig.Allered nu selges jo billig mat som folk kjöper da de også er nödt for ökonomisk å overleve. Derfor er det bedre at folk får erfare selv , hva som er best for dem og ikke at staten skall tenke for oss hele tiden. Selv må jeg kjöpe billig mat for rett og slett å overleve,og det tror jeg ikke alle ser förstår. Gud vet best til slutt og alt er mulig for den som tror på Jesus alt .Derfor kan ikke jeg si at ikke dette er mulig.Og jeg er ikke verken Höyre eller venstre .Jeg tror på en fri markedsökonomi . Sier ikke at dette nödvendigvis er eneste lösning,men jeg ser i mitt hode det er ikke heller en dålig .Må Jesus Kristus frelse deg dere Fred.

Arne Leif Hofgaard

31.07.2017 kl.14:28

Med viten om alle radikale varianter av islamske klubber, lag, foreninger, forsamlinger som mottar til sammen milliarder i økonomisk støtte fra stat og kommuner i Norge, synes det være noe spesielt ufint at en norsk organisasjon, som til nå blitt gitt støtte, skal fratas støtten fordi noen venstreradikale skruller fra PK-"eliten" ikke liker hva de mener og sier.

EnMann

31.07.2017 kl.14:28

Bare 26% synes Sylvi Listhaug gjør en dårlig jobb. Kanskje er det den delen av disse få som roper så unisont og høyt i norsk presse mot Hege Storhaug, Sylvi Listhaug og andre som misliker sosialistenes iver etter å hente religiøse mørkemenn fra Midtøsten og Afrika...

...som egentlig er de ekstreme...

Alan Alda

31.07.2017 kl.14:38

Ser pressestøtten til Klassekampen og statsstøtten til HRS blandes her i kommentarfeltet, som blir feil. Alle tidsskrifter får indirekte pressestøtte, igjennom momsfritak. Direkte pressestøtte gis til abbonementstidskrifter på papir (aviser) etter visse kriterier, som at de dekker et bredt spekter av samfunnsområder. For eksempel får Norge i Dag begge typene pressestøtte, selv om de ligger så langt fra SV ideologisk som det nesten er mulig å komme.

Når det gjelder HRS hører det med saken at de fikk statstøtte etter krav fra FRP. Oslo kommune har også gitt støtte på initiativ fra samme parti, i kompromiss med flere partier som i utgangspunktet var imot (Høyre, Venstre og Krf).

Jeg er prinsippielt enig i at støtte bør gis uavhengig av regjering. Det bør mao være faste kriterier til grunn, som for pressestøtten. Men det er jo ikke slik for HRS sin støtte, siden det er partipolitikk som har presset den frem. Det samme gjelder vel antirasistisk senter og andre organisasjoner(?).

Ketil

31.07.2017 kl.14:47

Helt enig. De skal ha støtte på lik linje med andre, uansett mitt personlige syn. Så var det likhet for loven, etter helgens idioti i Kristiansand. Politiet grep ikke inn mot en ulovlig demonstrasjon, klarte til og med å putte en annen fyr i jern. De la da grunnlaget for andre til å demonstrere uten tillatelse.

Nå skal nazi'ne annmeldes, hva da med de dagen etter ?

Skal de få lov, fordi det var får en god sak ?

Her har politiet rett og slett driti seg ut og lagt opp til fremtidige problemer.

Kyrre

31.07.2017 kl.15:12

De må gjerne fortsette å motta støtte som samfunnsdebattanter, men bør da seile under riktig flagg. Det er lenge siden "Human Rights" har gjort noe for menneskerettigheter.

Pelle

31.07.2017 kl.15:37

"Bare 26% synes Sylvi Listhaug gjør en dårlig jobb. "

Problemer med å skille snørr og bart? Man må greie å skille mellom det å gjøre en god jobb (teknisk sett, og i forhold til å endre Norge/verden i sin retning) og det å gjøre en god jobb (etisk sett, i forhold til å gjøre Norge/verden bedre).

Jeg mener Listhaug er en god politiker. Hun gjør jobben sin godt. Hun får gjennomført sin agenda. Samtidig mener jeg at hun er den statsråden i Norge i etterkrigstiden som har skadet Norge mest. Hun har enkelt og greit gjort dette landet til en jævligere plass å være for alle.

Trumpinoffice

31.07.2017 kl.15:59

Hvis drittpartiet AP vinner valget ,så vinner også Islam

Dette bør nordmenn merke seg. AP folka kryper på knærne etter muslimstemmene og driter i oss som eier landet

90% av muslimene stemmer AP da de vet at AP seier betyr mer penger i kassa og mer islamisering

Trumpinoffice

31.07.2017 kl.16:00

Listhaug er den eneste patrioten i regjeringen

Tore Andersen

31.07.2017 kl.16:10

Det er bra at Rønsen har respekt for andre meninger. Dessverre er ikke det en vanlig egenskap på venstresiden. I mine øyne har det alltid vært slik. Husker hvordan alle som ikke forsto det fantastiske med Albania og Kinas med Maos lille Røde ble sett på som undermålere.

frode

31.07.2017 kl.16:40

dette bør være så enkelt som at man ikke gir statsstøtte til organisasjoner som bryter med menneskerettighetserklæringen. HRS jobber bra for sekulære universelle menneskerettigheter og er selvskreven for statsstøtte. Religiøse institusjoner som bryter menneskerettighetserklæringen (f eks lar ikke kvinner lede begge kjønn i bønn, lar ikke homofile få embeter, ekter ikke homofile etc) må selvfølgelig ikke få pengestøtte fra den norske stat til å spre det motbydelige menneskesynet de har.

Halvard

31.07.2017 kl.17:29

Støre foretrekker vel heller å støtte Hamas?

Trumpinoffice

31.07.2017 kl.17:39

Bra at HRS får støtte, men at grupper som jobber aktivt for å bygge ned Norge , slik som Antirasistisk senter og div muslimske organisasjoner, får støtte det er skammelig.

Ideelt sett bør alle private organsiasjoner klare seg selv uten støtte fra staten, men HRS er i det minste islamkritisk

Molemi

31.07.2017 kl.20:44

HRS mister statstøtten ved regjeringsskifte.

De beholder statstøtten de som velger å gi bort landet vårt.

De beholder den de og som innvadere landet vårt.

DEMOKRATI ??

31.07.2017 kl.20:47

Jeg kjenner en del SV-ere, men maken til intolerante egoister skal du lete lenge etter. Men det skal de ha,de er utrolig flinke til å bruke penger, ja andres penger selvfølgelig.

Jan

31.07.2017 kl.21:55

Om Hege S. mister sin statsstøtte tror jeg det vil bli fb-aksjoner for å kompensere hennes øk tap. Merkelig at SV skal sitte med definisjonsretten. Hvor mange grupper som ikke respekterer grunnleggende rettigheter får statsstøtte? En mengde muslimske organisasjoner får støtte og enhver vet jo at noen av dem har et syn som ikke hører hjemme i vår tid og vårt land. Hva med palestinske organisasjoner som har fått penger fra norske myndigheter, som lærer sine barn at jøder skal hates og drepes samt fjerne staten Israel.

Realisten

01.08.2017 kl.02:27

"SV har historisk solide røtter i et liberalt samfunnssyn, der minoritetenes rettigheter skal ivaretas."

Hvor i himmelens navn har han det fra?? SV liberalt?

Til orientering: SF/SV hadde som formålsparagraf å "videreføre den marxistiske linje til Norge" fram til 1990-tallet. Kan jo sjekke hvordan minoritetene hadde det i tidligere Øst-Europa, spesielt politisk opposisjonelle...

Dette er om mulig enda verre misbruk av liberal-begrepet enn når Grande går rundt og kaller venstrefolk for "oss libbralista". Sukk. La det være klinkende klart: liberalisme eller liberal ideologi gir deg frihet fra sensur, men IKKE rett til å ytre deg på andres midler. Å la være å forby A. Mykles privat finansiere bøker, er noe helt annet enn å kreve at tvangsinndrevne penger (skatt) skal gis til alle som ønsker å ytre noe. Eller i innvandringsspørsmålet, der V liker å kalle seg libbralista: å tillate en person å bosette seg hvor han/hun vil, er noe helt annet enn å tillate det på andres penger. Færre og færre ser forskjellen.

Lasse Tråsykkel

01.08.2017 kl.09:34

HRS representerer en svært viktig stemme i det multikulturelle Norge. De som kommer til norge fra muslimske land har en delvis svært problematisk baggasje med seg som de ikke legger igjen ved grensa. Kvinnesynet er kanskje det største. HRS har ærefult kjempet mot dette, og har blitt kraftig brunbeiset av media og venstresiden for dette. Alle her vet at dette hadde stilt seg svært annerledes hvis det hadde vært norske kvinner det var snakk om, som som også viser dobbeltmoralen i dette til det fulle.

Politisk korrekthet er svært reelt fenoment og har i stor grad bidrat til at integreringen ikke gått på skinner. En mer realistisk og faktuell tilnærming fra media og venstresiden hadde spart samfunnet for mange problemer og muslimske kvinner i Norge for mye lidese.

HRS og Hege Storhaug er ikke ekstreme, de har ikke ekstreme standpunkt, men de er svært tydelige på det de mener, av og til tråkker de feil, men i sum representerer de en svært viktig stemme i det offentlige Norge og SVs og Audun Lysbakkes ønske om å ta fra dem statsstøtten handler kun om å kneble en stemme som de er politisk uenig i, og som har voldt stadige problemer ved å peke nærmest åpenbare faktum som SV har benektet.

Siden SOS Rasisme har kommet frem her på tråden, bør man også merge seg at Audun Lysbakken satt i styret is SMS Rasismen samtidig med visse herremenn fra Tjen Folket, og Tjen Folket som en marxistisk-lenininstisk organisasjon, så er det helt utenkelig at han ikke var klar over det omfattende medlemsjuskset som pågikk. Som poltisk engasjert ungdom, da på høyresiden, værsjerte ryktene om dette i mange år før det hele ble avslørt. For meg så fremsto det som at det første ble avslørt når det hadde gått så langt at det var umulig å benekte det. "Alle" i mitt miljøe var særdles klar over koblingen mellom Tjen Folket og SOS Rasisme, og det omfattende medlemnsjukset var åpenbart for en hver person med over 2 i matte fra videregående som var villig til å se. Og midt oppi dette befant Audun Lysbakken seg. At han ikke visste om dette er helt usannsynlig.

Terje

01.08.2017 kl.09:53

Er det noe nyhetsmedia som bør ha statstøtte så er det HRS og H.Storhaug som gir folket faktabaserte nyheter relatert til innvandring, muslimer og islam.

Det samme gjelder Dokument.no.

VG.Dagblad,Aftenposten,St.Aftenblad og 90 % av øvrige media burde vært fratatt pressestøtten, da disse er rene propaganda media for sosialistene og formidler nyheter som er farget av politisk ståsted.

Bjarne Bjørnehi

01.08.2017 kl.11:37

Rønsen, som jeg for en gangs skyld er enig med, nevner ikke at SV er et kommunistparti. AKP-ml sprang ut fra SF for å si det deres taktiske foreldre ikke torde. Eller for å si sine foreldre imot - mange av dem kom jo fra øvre middelklasse på vestkanten. Kommunistene har aldri akseptert menneskerettighetene, men foraktelig omtalt dem som "borgerlige" prinsipper fra en avlegs revolusjon på 1700-tallet. Ytringsfrihet er kanskje den viktigste av menneskets medfødte rettigheter, og vi ser at det er det prinsippet som angripes ivrigst og mest iherdig idag. Mest fra venstresiden, selvsagt, men også av akterutseilte enfoldigheter på høyre fløy. Det er opportunisme; det er fristende å delta i et hylekor mot noen jævla idioter som mener noe ANNET, og så hyler man med kommunistene. Hva skal vi egentlig med ytringsfrihet eller andre menneskerettigheter i verdens beste land? Nei, vi synger heller "tvers igjennom lov til seir" og enser ikke at redaktørene overlater alt debattansvar til Facebook. Norge er et møkkaland.

Larsen

01.08.2017 kl.13:34

Reznov, nynazist eller bare en vanlig muslim?

Ivar

02.08.2017 kl.11:03

Ser at noen her prøver seg med å påpeke at "frp doblet støtten til HRS". Åpenbart for å prøve å insinuere en viss partitilhørighet.

Som for øvrig ikke finnes.

Men det er i den forbindelse verd å merke seg at doblingen skjedde ETTER st SV i regjering hadde halvvert støtten. Så det sittende regjering gjorde var kun å rette opp uretten SV hadde innført. (Etter først å ville fjerne støtten helt, hvilket de ikke fikk ap og sv med på.)

Leif

03.08.2017 kl.15:45

De tre damene i HRS tar ut lønn på ca. 2,5 millioner tilsammen. Se regnskapet deres på nettet. Document.no har ingen lønninger og heller ingen statsstøtte.

Ingen institusjoner, bevegelser, organisasjoner eller nettsteder bør få statsstøtte - uansett formål. Det gjelder også alle NGO-ene.

Det er mest redelig, og da hadde vi sluppet disse diskusjonene.

BareLurer

04.08.2017 kl.10:05

Bra igjen, Rønsen! Keep it up! :-)

Politisk korrekthet er en svøpe vi må bli kvitt, ellers blir det vår sivilisasjons undergang. Høyre- eller venstreorientert?Uvesentlig. Så lenge man er VELorientert, og at man får vite sannheten - selv om den kan være ubehagelig.

Skriv en ny kommentar

hits