Lobotomi? Dette blir mye verre!

Er du sugen på skikkelig blodig krim. Jeg mener, på alvor? Jo Nesbø skriver barnelitteratur!Jeg er ikke av typen som vanligvis finner sann glede i å lese om de mest bestialske øvelser mennesket kan finne på å utføre. «Problemet» ligger i at Eirik Husby Sæther skriver så inn i helvete bra.

Husby Sæther jobber til daglig som etterforsker ved kriminalvakta i Oslo.  Jeg krysser fingrene for at han ikke har funnet grunnlagsmaterialet til sine romaner i strøket rundt Oslo S!

Han forteller grusomme historier. Det handler om forkvakla religiøsitet, like forkvakla seksualitet - de sakene henger nemlig sammen. Og ikke minst om ønsket om hevn. «Lobotomisten» fra 2012 slutta på en måte som formelig ropte etter en oppfølger. Og den kom.

I «Heksedoktoren» følger vi hovedpersonene - ja, tør vi virkelig kalle dem det? Ok - til Rio. Det endelige oppgjøret finner sted i og rundt en favela i storbyen. Det sies at forholda i disse fattigstrøkene er blitt en smule forbedra i og med OL og VM i storbyen, uten at jeg tror så veldig mye på akkurat det.

Uansett. Når jegeren finner sitt bytte - vi snakker om mennesker av kjøtt og blod - møtes de noen steinkast fra Jesus-statuen. Da blir det ...  bokstavelig talt mye kjøtt og blod. Hva kan man ikke utføre med et enkelt fiskesnøre, om det tvinnes rundt og omkring ... skjønner? Husker du slutten i den andre filmen om Hannibal Lecter?

Dette er romaner du helst bør lese med lyset på - etter at du har lagt deg for å sove. Jeg er likevel redd den natta blir urolig.

 

EIRIK HUSBY SÆTHER

Lobotomisten & Heksedoktoren

Juritzen forlag

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits